Somn ușor și vise plăcute! :)

By Clovnul Copăcel | Povești și poezii

Mar 17

Anul acesta 18 martie este ziua internațională a somnului!

Am menționat anul acesta, pentru că ziua internațională a somnului a mai fost sărbătorită și pe 13 sau 15 martie. Așadar astăzi aducem câteva informații și lucruri interesante despre somn.

16 ore de somn. Wow!

Fiecare dintre noi, are nevoie de un anumit număr de ore de somn. Bebeluşii dorm circa 16 ore pe zi iar adulții de foarte multe ori îi invidiază pe micuți și își doresc măcar o zi să doarmă atât cât dorm ei.

Copiii între 3 și 12 ani dorm aproximativ 10 ore pe zi și timpul de somn scade în odată cu înaintarea în vârstă. De la 13 până la 18 ani 9 ore de somn sunt suficiente pentru a ne odihni. După 19 ani, dormim cam 8 ore, iar copiii care au trecut de 65 de ani se odihnesc perfect în 6 ore.

sleep gif

Știați că ceea ce facem inainte de a ne pune in pat afectează calitatea somnului?

Avem somnul mult mai liniștit și odihnitor dacă vom închide calculatorul și telefonul cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare. Lumina monitorului și al display-ului telefonului obosesc foarte tare ochii și dacă privim către ele chiar înainte de culcare nu vom avea un somn liniștit.

somn fara telefon fantasmagia

Așa că vă recomandămne sunați sau să ne scrieți cu cel puțin jumătate de oră inainte de culcare!

Dragi copii, dormiți bine, încărcați-vă bateriile pentru că duminică ne vedem la Pensiunea La Mesteceni și avem multe activități interesante pentru voi. 

Somn Ușor și vise colorate!

 

Follow

About the Author

Numele provine de la copăcelul preferat al clownului, în care acesta mereu urcă pentru a face glume și un spectacol de neuitat. Toți cei care l-au întîlnit au avut ziua mai bună. Copiii sunt foarte entuziasmați să-l vadă făcând glume și spectacol. Clownul Copăcel iubește copiii și vata de zahăr.

Leave a Comment:

Leave a Comment: