Scurt istoric despre Face-Painting

By Clovnul Copăcel | Povești și poezii

Sep 28

Știați că…

 • Pictura pe față a apărut acum ~ 28.000 de ani ?

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii triburilor foloseau face-painting-ul din motive religioase, lupte sau vânătoare.Înainte de a folosi pictura pe pereți, oamenii foloseau fața și corpul ca suport pentru pictură. În timp, pictura pe față a devenit o formă de divertisment, în special pentru copii și adolescenți, întâlnită la diferite festivaluri și petreceri.

1024px-Starlight_Mountain_-_face_painting_-_sepia

Sursa Foto: I, Jmabel

 • Există vopsea specială pentru pictura pe față?

Vopselele tempera și acrilice nu sunt recomandate pentru pictura pe față pentru că exista riscul unor alergii, în schimb se folosesc vopselele speciale pe bază de apă. Fantasmagia folosește exclusiv astfel de vopsea pentru pictura pe față la festivaluri și petreceri.

Atenție! Dacă pe produs scrie „non-toxic” nu înseamnă că poate fi folosit pentru pictura pe piele! Noi folosim vopsele profesionale pe bază de apă speciale pentru face și body painting.

 • Cele mai folosite modele de pictură pe față la copii sunt Spider-man pentru băieți și prințese pentru fetițe?

Am făcut un top 5 al celor mai folosite modele de face painting pentru copii.

Pentru Fetițe

 • Prințese (De obicei prințesele din desene animate)
 • Fluturaș (Aici sunt diferite modele, diferite culori dar rezultatul la toate este un fluture viu colorat)
 • Minnie Mouse (Personaj Disney, partenera lui Mickey mouse)
 • Animăluțe sălbatice, domestice sau imaginare (Tigru, cățel, girafă, unicorn etc.)
 • Elemente florale sau inimioare (Diferite modele abstracte de flori și linii curbate care rezultă picturi deosebite)

Pentru Băieței

 • Spider-Man
 • Batman
 • Animăluțe sălbatice sau domestice (Tigru, leu, leopard, cățeluș etc.)
 • Personaje din desene animate (SpongeBob, Minion, Loney toons, Disney etc.)
 • Dragoni sau monștri (Personaje din desene animate sau povești)

Multe dintre aceste modele pot fi create într-o multitudine de feluri, iar artiștii de la Fantasmagia pot să picteze orice, dacă le puteți explica/arăta personajul/modelul dorit.

Face_painting_Fantasmagia_animatori_petreceri_cluj_Copacel_clovni_mimi_printese_mascote_animatie_evenimente (3)

Iepuraș, drăgălaș A sărit peste imaș…

 • Animatorii de la Fantasmagia se deplasează oriunde pentru a vă ajuta să intrați în atmosfera momentului/evenimentului?

Suntem mereu deschiși la idei noi pentru Face painting și animație la petreceri și evenimente de tot felul, așa că pentru orice idee oricât de colorată vi s-ar părea nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe mail. Vă așteptăm cu un Like pe pagina noastră de facebook pentru a fi la curent cu toate surprizele noastre și pentru a împărți în fiecare zi câte un zâmbet.

Follow

About the Author

Numele provine de la copăcelul preferat al clownului, în care acesta mereu urcă pentru a face glume și un spectacol de neuitat. Toți cei care l-au întîlnit au avut ziua mai bună. Copiii sunt foarte entuziasmați să-l vadă făcând glume și spectacol. Clownul Copăcel iubește copiii și vata de zahăr.

Leave a Comment:

(3) comments

[…] s-au dat pe topogan, iar Zâna florilor le-a spus copiilor povești și i-a pictat pe față (aici un articol interesant despre pictura pe […]

Reply

[…] Apoi urmează surpriza pregătită de Mimo Poetul, altfel nu i s-ar mai spune poet. Nu vă spunem care este surpriza! Sunt două ore în care Fantasmagia va colora pensiunea cu distracție, ne vom juca, vom modela baloane împreună și ne vom picta pe față (cu vopsele speciale pe bază de apă).  […]

Reply

[…] cu care să faceți poze și să le postați pe facebook/instagram/twitter etc. De asemenea avem pictură pe față, baloane cu heliu, Mini – Spectacole de tot felul pentru copii pe tot parcursul verii și o […]

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: